Två veganska chokladdrömmar – Superenkla att göra!

I betalt samarbete med Pureness

Två saker som bakas ofta här hemma är de här rawbollarna och de här chokladblocken och jag säger bara mums, mums, mums! Och det bäst av allt är att de är så enkla att göra!

En viktig del i båda recepten är kokosolja och såklart använder jag en ekologisk kokosolja från Pureness. Jag som bakar väldigt ofta och stekar det mesta i kokosolja har såklart den stora burken (hittas här) men deras kokosolja finns också i mellanstorlek och en liten. Så man kan hitta den som passar en själv!

När du handlar hos Pureness, oavsett vad du köpet, använd min kod “Josefin20” för att få 20% på HELA ditt köp!

Nu börjar vi baka och vi börjar med raw bollarna!

Raw bollar

Mixa med stavmixer eller maskin: 2 dl havregryn + 1 dl riven kokos + 8 dadlar + 2 msk raw kakaopulver (vanlig kakao går också bra) + 3 matskedar ekologisk kokosolja från Pureness + en tesked naturligt vaniljpulver + 1 tesked honung eller sirap + en nya salt

Rulla bollar och lägg på ett fat – Om du som jag gillar lakrits rulla några (eller alla) i lakritspulver – det blir SÅ GOTT!

Veganska chokladblock

Säg hej till min nya besatthet, det här är så löjligt enkelt och så gott!

Steg 1: Blanda: 1 dl ekologisk kokosolja från Pureness + 1 dl raw kakaopulver eller vanlig kakao + 1 dl maple syrup (alt valfri sirap) + 1 tesked naturligt vaniljpulver i en kastull och låt koka ihop en stund på svag värme.

Psst! Om du vill boosta dina chokladblock med tex kollagen häll i ett par matskedar kollage i smeten! Spana in Pureness olika kollagen här!

Steg 2: Klä in en form med bakplåtspapper och häll ner smeten

Steg 3: Hacka nötter (jag tar mandlar & macadamia) och höll på smeten och toppa med lite salt om du gillar

Steg 4: Lägg i frysen tills allt stelnar and that´s it!

Två supergoda och superenkla recepet att njuta av och bjuda på i sommar! Och glöm inte ladda upp med ekologisk kokosolja för sommarens alla bakstunder 🙂

Love Josefin

1 reaktion på ”Två veganska chokladdrömmar – Superenkla att göra!”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *