“Take 5”

Vill du landa inåt? Höra din inre röst? Lära känna dig själv och hitta ditt syfte i livet och känna tacksamhet och lycka? – TAKE 5!

Jag får får så många frågor på HUR man landar i sig själv, lär känna sig själv och hur man kommer igång med en daglig vana av att meditera. Mitt bästa tips till dig som undrar samma är att börja med att TA FEM MINUTER!

Om du är helt ny med meditation vill jag råda dig till att börja ta fem minuter om dagen till att landa inåt, gärna på morgonen. Du behöver inte ens kalla det för meditation utan sätt dig på ett lugnt ställe, kanske sitta kvar i sängen när du vaknar eller hitta en skön plats i ditt hem eller trädgård där du får vara i fred, ställ en timer på telefonen på fem minuter och blunda. Du behöver inte göra något speciellt alls utan ha bara som intention att du under den här stunden ska landa inåt. Du behöver inte tänk på om du gör “rätt eller fel” utan det enda du behöver göra är att ge dig själv den här tiden. Ditt inre jag vet vad du behöver, vet hur du landar inåt – det enda du behöver göra är att sätta av tid och “space” för att låta det hända.

Sätt dig bekvämt (du behöver inte sitta på något speciellt sätt) och försök att hålla ögonen slutna under dessa fem minuter, det hjälper oss att hålla fokuset på insidan istället för att reflektera över vad som händer runt omkring oss. Om du vill kan du fokusera på hur det känns att andas genom att följa andetaget hela vägen in genom näsan, ner i lungorna, magen och hela vägen ut igen genom näsan eller munnen. Eller så fokuserar du på ditt hjärta eller känslan i kroppen. När tankar kommer (vilket det gör för oss alla) försök att dra tillbaka fokuset till andningen, hjärtat eller känslan i kroppen. När din timer ringer efter fem minuter tacka dig själv för den här stunden och sen kan du fortsätta dig dag som vanlig. Men jag lovat att du snart kommer märka ett skifte av att göra dina fem minuter.

Den här stunden hjälper dig att landa inåt, komma närmre dig själv vilket kommer hjälpa dig att landa i dig själv, lära känna dig själv och lättare kunna höra din inre röst.

3 reaktioner på ”“Take 5””

  1. Jag är fullkomligt slukad av allt ni gör på Oh la Moon och här på din sida/blogg. Jag läser allt, jag lyssnar på allt och är så hungrig på att lära mig det mesta. Tack för att ni finns, tack för all jobb du och ditt gäng gör.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *