Vardagshjältar som hjälper mig att leva mer hälsosamt

Jag har inte alltid varit så hälsosam som jag är idag men för några år sen började jag utforska även mitt fysiska välmående efter att ha jobbat många år med det psykiska och jag märkte fort hur mycket mer energi jag fick men också att jag mådde bättre både fysiskt och psykiskt. Så idag fokuserar jag mycket på att vara hälsosam för att må så bra som möjligt. Och det finns några saker som hjälper mig lite extra när det kommer till att få i mig alla bra vitaminer och näringsämnen, dricka tillräckligt mycket vatten och laga bra mat från grunden. Här har jag listat några saker jag använder varje dag för att göra det lite enklare och smidigare för mig att leva mer hälsosamt.

(Innehåller annonslänkar)

SpirulinapulverAcaipulver | Glasburk | Träskål | Metallsugrör | Kosttillskott | Juicer Dolce & Gabbana | Juicer WITT | GlasflaskaVattenflaska med spett

Juicer
Min juicer kan vara en av de bästa investeringarna jag har gjort. Jag ÄLSKAR den och använder den hela tiden! Juice är ett perfekt sätt att få i sig tillräckligt med frukt och grönt som innehåller så många viktiga vitaminer och näringsämnen. Det går dessutom att kombinera så många olika grönsaker och frukter så att man kan anpassa juicen efter vad som är i säsong. En riktigt bra boost för kroppen helt enkelt! Min juicer är dock galet dyr men tips på en annan som jag hört är bra här. Hittade även den här helt magiska juicer som SMEG har gjort i ett designsamarbete med Dolce & Gabbana – också GALET dyr men hur cool?! Du hittar den här.

Glasflaskor och vattenflaska
Jag brukar alltid börja veckan med att göra juice för ca tre dagar (efter det blir den besk och tappar i näring) som jag sen förvarar i glasflaskor i kylen. Jag väljer ut vilka grönsaker jag vill ha, sköljer alltid allting ordentligt och lägger upp på ett stort träfat – typ som det här. Det är så mycket smidigare än att behöva ta fram juicern och göra en ny juice varje dag och hjälper mig verkligen se till att jag får den där boosten varje morgon när det alltid finns ett glas kall juice redo. Det är också SÅ viktigt att dricka mycket vatten och att alltid ha en vattenflaska fylld hjälper mig se till att jag dricker tillräckligt, oavsett om jag bara är hemma eller iväg på möten under dagen. Ibland ser jag till att ha något i som gör vattnet levande och lite godare, till exempel citron eller gurka. Det blir både mycket hälsosammare och mycket godare! Denna vattenflaska är så bra och har ett spett i sig där man kan fästa skivor av citron eller vad man nu vill ha i sitt vatten. Så smart! Finns här. Glasflaskor med kork som är bra att förvara juice i finns här. Jag älskar att dricka min juice med sugrör i metall eller bambu som är bättre för miljön, fina guldiga metallsugrör finns här.

Förvaringsburkar i glas med lock
Jag försöker laga så mycket som möjligt av all mat jag äter hemma från grunden och det gör det lättare för mig att äta bra om det finns hälsosamma alternativ att välja på. Därför gillar jag att laga lite större mängder av tex granola eller toppings till sallader och spara i härliga burkar så att det alltid finns hemma. Här är mina favoritburkar som jag har i typ hela köket, de är både fina och bra att förvara i. Stor burk finns här och lite mindre burk finns här.


Spana in artikeln Recept på min favoritgranola för mitt bästa granola-recept!

Kosttillskott
Även om jag försöker få i mig så mycket bra och viktiga ämnen som möjligt via maten så är det alltid bra att boosta lite extra med kosttillskott. Några jag tar regelbundet är bland annat Vitamin B-12 som är superbra för mig som äter helt vegetariskt, Zink för att boosta immunförsvaret i dessa tider och magnesium för att det är bra för musklerna men också för sömn och återhämtning. Jag tar alltid Magnesium på kvällen eftersom det kan ha en avslappnande effekt och är toppen för att komma ner lite i varv. Jag tycker också om att använda olika superfood-pulver som t ex spirulinapulver och acaípulver, älskar att det är så smidigt att bara hälla ner i en juice, smoothie eller bowl för en extra näringsboost! Här finns Spirulinapulver och Acaípulver. Länk till Vitamin B-12 här, Zink här och Magnesium här.

Vad är dina bästa knep som hjälper dig hålla dig hälsosam?

LOVE Josefin

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *