Vad jag har i mitt Ritual Space

Det finns en sak som verkligen hjälper mig att få till mina ritualer och framförallt min morgonritual, och det är mitt ritualspace. Att ha en bestämd plats att landa där jag har alla mina saker som på olika sätt hjälper mig att vända mitt fokus inåt, komma i kontakt med mig själv och vara närvarande i stunden har gjort det så mycket lättare att få in mina ritualer som en daglig rutin.

Det är egentligen som med alla rutiner och ritualer som med yoga, det svåraste är alltid att landa på mattan – är man väl på plats så går resten ofta av sig själv! Så jag tänkte visa hur mitt ritualspace ser ut just nu och vilka saker som gör mina ritualer lite extra magiska. Självklart så är det enda du egentligen behöver bara dig själv lite tid och gärna en skön plats att landa men här kommer några tips som kan göra din stund för dig själv ännu härligare!

(Innehåller annonslänkar)

Rosenkvarts rå | Chakra balms | Crystal Vibes Card Deck | Ritualbricka | Eterisk olja Focus | Eterisk olja Relax | Rosa Selenit | Doftljus XL vitt | Doftljus guld | Rosa Kalcit torn | Tacksamhetsdagbok

 • Kristaller för fokus och manifestation
  Surprise surprise, mitt första tips är såklart kristaller! I mina ritualer använder jag kristaller för att hitta ett djupare fokus i min meditation, min hjärna går ofta på högvarv och mitt “monkey mind” vill hela tiden stjäla mitt fokus och då hjälper det mig SÅ mycket att hålla kristaller i händerna när jag mediterar för att kunna fokusera på nuet. Jag programmerar också mina kristaller med olika intentioner för att de ska boosta mig och hjälpa mig manifestera mina drömmar. Några av mina favoriter just nu är Rosa Selenit, Rosa Kalcit, Svart Månsten och Ny Jade. Har också alltid Ametist för att skapa lite peace and harmony i spacet och Rå Rosenkvarts för att boosta min self love. Måste också tipsa om mitt magiska Soul Work kit som hjälper dig komma djupare i ditt Soul Work och vår Vibrate Higher Ritual box som innehåller allt du behöver för att göra en härlig ritual och höja din vibration.
 • Guidning från Universum med hjälp av kortlekar
  Det finns olika sätt att få guidning från Universum och jag tycker att ett väldigt härligt sätt är att använda kortlekar för att förmedla olika budskap. Jag kan fråga om väldigt specifika saker eller bara fråga “vad behöver jag idag?” och budskapet är oftast spot on! Det ger mig också ofta välbehövliga påminnelser eller hjälper mig sätta en intention för dagen. En väldigt härlig del av mina ritualer tycker jag! Använder såklart både Feel Good Card Deck och Crystal Vibes Card Deck från Oh la moon.
 • Journaling i fina skrivböcker
  Det här är en av mina absoluta favoritdelar som jag på något sätt försöker få in i alla mina ritualer, oavsett om det är min vardagliga morgonritual eller en större fullmåne- eller nymåneritual. Det finns inga regler här, bara att skriva det som kommer upp. Jag tycker att det hjälper mig att sortera bland alla mina tankar och hitta mitt mindset. Om jag känner mig lite splittrad eller mycket “uppe i huvudet” så hjälper journaling mig alltid att få en tydligare bild av saker och ting. Det är också ett bra sätt att checka in med mig själv och kanske reflektera över något som kom upp under meditationen eller saker som händer runt omkring mig just då. Älskar fina skrivböcker och jag brukar bara ha tomma skrivböcker och skriva det som kommer upp men det finns så många fina böcker som kan göra det lite lättare om man tycker att det är svårt att veta vad man ska skriva, till exempel Tacksamhetsdagboken eller Min Dag.

 • Eteriska oljor och balms
  Har du inte testat eteriska oljor eller balms så är det ett hett tips! Jag använder det dagligen både i mina ritualer och under dagen. På morgonen så smörjer jag gärna ett chakrabalm under fötterna för grundning eller över bröstet för att öppna upp mig hjärta och jag älskar att andas in en eterisk olja, typ en uppfriskande pepparmintolja, för att verkligen känna hur jag blir piggare och klarare i huvudet på en sekund. Som en minttablett för alla sinnen! Aromaterapi fungerar verkligen för mig. Gör jag en ritual på kvällen använder jag oftast lavendelolja eller blandningen Relax som hjälper mig att varva ner och slappna av. Olika balms för olika chakran kan du hitta här beroende på vad du känner att du behöver. Några av mina favoritoljor är Pepparmint, Lavendel, Relax och Focus – alla är vegansk, ekologiska och 100% eteriska oljor.
 • En bestämd ritualplats
  Jag tycker att det är så härligt att ha en bestämd plats för mina ritualer, det hjälper mig också komma in i rätt stämning mycket snabbare när jag känner att jag är i mitt space. Ibland får jag såklart göra min ritual på något annat ställe av olika anledningar och då är det så bra och smidigt att ha en ritualbricka! Jag skulle till och med kalla det ett ritualhack, jag får plats med alla saker på brickan och kan hur lätt som helst flytta runt den eller plocka undan den om jag inte vill att den ska stå framme hela dagen. Här finns en bricka i bambu med rotting som är lite lik min och här finns en marmorbricka, också så snyggt! En annan viktig sak under en ritual är att sitta skönt – jag sitter nästan alltid på min yogamatta eller yogakudde i mitt ritualspace. Älskar dessa yogamattor med texten “Inhale Exhale” som finns i rosa och mintgrön. Och denna sittpuff i zebramönster med tofsar, hur fin?! Love it!
 • Rätt stämning med rökelse och tända ljus
  Eftersom jag har haft ritualer som en del av min dagliga rutin så pass länge så kommer jag ganska snabbt in i rätt stämning men ibland kan det vara lite svårare, speciellt om jag gör en ritual senare på dagen eller på kvällen när man har varit igång en hel dag och har massor av tankar i huvudet. Innan jag börjar min ritual, oavsett om jag gör den direkt på morgonen eller senare under dagen, brukar jag alltid tända levande ljus för att få en lugn och mysig känsla och tända lite palo santo eller salvia för att rena energin och hjälpa mig skapa mitt “sacred room”. Älskar dessa doftljus från Rituals och har flera hemma, bland annat det här stora som jag älskar och detta i guld. Här kan du hitta Salvia!

Vad gillar ni att ha med er under era ritualer eller i ert ritualspace?

LOVE Josefin

1 reaktion på ”Vad jag har i mitt Ritual Space”

 1. Jag tycker din anteckningsbok är så fin 😭 (rosa med månen) var kan jag köpa en likadan?
  Tack för att du inspirerar🌟🤍💜

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *