Gå på dejt – med dig själv!

Är det dags att skämma bort den viktigaste personen i ditt liv? Underbart, då är det dags för en date night – med dig själv! Self Love för mig är att ge mig själv det jag mår bra av, så lyssna in till dig själv och din kropp för att ge dig själv just det DU mår bra av. Här kommer några tips på saker att göra under en date night med dig själv.

Läs en bok
Djupdyk i en mysig, härlig, inspirerande eller peppig bok. Jag läser gärna böcker som inspirerar mig att fortsätta göra jobbet med mig själv, så här kommer några riktigt bra boktips som ni måste läsa (ja, min bok Soul Work är med på listan för det är enligt mig en must-read och jag pratar mycket om self love i den):
1. Soul Work – Josefin Dahlberg
2. Light is the new Black – Rebecca Campbell
3. The Universe has your back – Gabrielle Bernstein

Spa it up!
Tappa upp ett bad och gå all in på spakänslan. Badskum, rosenblad, eteriska oljor, tända ljus, kristaller, dämpad belysning, mysig musik – you name it! Har du inte ett badkar? Funkar lika bra att förvandla hela badrummet till ett spa att njuta av från duschen. Jag brukar köra några droppar lavendelolja i min diffuser (tips! Just nu får du 15% rabatt på min favoritdiffuser som jag har i tre olika färger med koden JOSEFIN15 här). För maximal feel good rekommenderar jag detta: komplettera ditt bad/dusch med att skrubba kroppen ordentligt, smörja in hela kroppen med en härlig body lotion (varför inte köra lite själv-massage när du ändå håller på?) och avsluta med en ansiktsmask. Känslan efteråt är oslagbar. Det är kärlek för både kropp och själ!

The Universe Has Your BackLight Is The New BlackSoul Work | Diffuser | Rosenkvarts | Giftfritt Doftljus | Ekologisk Lavendelolja | Glow Body Scrub | Skrubbhandske | Baddräkt | AmetistBadskum | Ekologisk Body Lotion | Ekologisk Ansiktsmask (mitt favoritmärke)

Gör någonting DU tycker om
Vad ger dig energi? Har du ett intresse eller en hobby som du ÄLSKAR att göra men aldrig riktigt känner att du får tid till eller som aldrig hamnar högst upp på priolistan? Gör det på din date night! Den här tiden är bara för dig att ägna åt precis vad du vill som få dig att må bra och gör dig lycklig. Kanske älskar du att få vara kreativ, att rensa och organisera, att laga god mat eller att bara kolla några avsnitt av din favoritserie.

Gå ut i naturen
Det finns få saker som är så helande och grundande som att gå ut i naturen och andas frisk luft. Mina topp tre favoriter är:
1. Gå en lång promenad med en bra podd i öronen (Poddtips! Monday Mantra).
2. Ta med mig min skrivbok och sätta mig på en lugn plats för att meditera och reflektera.
3. Bada! Ett iskallt dopp i havet eller varm utepool spelar ingen roll, det eldiga lejonet i mig (jag är stjärntecknet lejon som är ett eldtecken) mår bra av vatten för att dämpa min inner fire lite och hitta lugn.
Testa själv – gå ut och känn solen i ansiktet, titta på stjärnorna på kvällen eller varför inte krama ett träd? Om du stannar upp en stund kommer du att känna hur kroppen tackar dig.

Unna dig något du gillar
Mmm visst är det kärlek att unna sig något man tycker om? Det kan vara en kopp av ditt favoritte eller en trerätters middag bara till dig själv – du bestämmer. Ta dig tid att verkligen njuta. Hur doftar det? Hur smakar det? Vad för det dig att känna? För min del hade en date night med mig själv inkluderat min favoritsallad med sötpotatis och en skål linschips. 😋

Meditera
Ta dig tid under din date night för att connecta inåt med dig själv. Att ge oss utrymme att känna in oss själva, hur vi mår och vad vi behöver i stunden är verkligen self love. Ett av mina bästa tips är att göra det genom att meditera. För en extra boost under din meditation kan du meditera med en Rosa Kalcit som är den ultimata Self Love-kristallen eller med en Ametist som sprider lugn och fin energi. Jag har spelat in en enkel Self Love meditation på YouTube för dig som är ny på att meditera som du hittar här: Self Love Meditation

Tacksamhetslista
Jag vet att säkert alla ni som läser detta någon gång har hört talas om att skriva en tacksamhetslista. Och jag förstår att det kan bli lite tjatigt, men det är ett så kraftfullt verktyg för att vända vårt fokus mot allt vi har och allt vi är i stället för allt vi inte har eller inte är som vi lätt kan fastna i. Ägna lite tid under din date night med dig själv åt att skriva en tacksamhetslista över allt du är tacksam för hos just DIG. Du är helt unik och det är din viktigaste egenskap. Vad är du tacksam över hos dig själv?

“Jag är tacksam för min kropp som kan ta mig vart jag vill”
“Jag är tacksam över att vara frisk”
“Jag är tacksam över att jag prioriterar tid för mig själv”

Har du fler tips? Dela gärna! 💓

LOVE Josefin

2 reaktioner på ”Gå på dejt – med dig själv!”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *