Mitt nya life hack: Food prep

Food prep är ett riktigt life hack som jag precis börjat med och som jag verkligen kommer att göra mer av. Det är så smidigt för att se till att jag får i mig riktigt bra näringsrik mat under veckan på ett enkelt sätt. Ni är så många som har frågat och velat se mer av min food prep så tänkte dela lite hur jag tänker kring att food preppa och dela ett av mina absoluta favoritrecept som jag alltid gör som storkok och sparar i matlådor. Perfekt att ha både som lunch och middag för en enkel, god och näringsrik måltid under veckan!

Mina två go to’s när jag ska food preppa är någon form av vegetarisk gryta med typ kokosmjölk, krossade tomater, kikärter och annat gott (scrolla ner för min favoritrecept!). Jag tycker att det är väldigt nice att preppa olika tillbehör så att man snabbt och enkelt kan slänga ihop en sallad som blir god och matig. Jag brukar ha någon form av grön bas, typ babyspenat eller grönkål som jag masserar i olivolja och citron, och sedan en bladning av ugnsbakade grönsaker eller rotfrukter (oftast sötpotatis hehe) och färdighackade färska grönsaker, typ rödlök, gurka osv. Jag brukar också alltid ha quinoa, haveris, bovete eller liknande antingen som tillbehör till grytan eller för att slänga ner i salladen för att göra den lite mer matig. Och så älskar jag att ha min hummus med mycket pressad citron till också, den är SÅ god!

Tips på bra matlådor! Älskar dessa i glas med lock som man “klickar fast” så maten hålls fräsch. Finns i lite mindre storlek här och lite större storlek här (annonslänkar).

Recept på min favoritgryta som ni ser på bilderna (jag gör alltid dubbel sats så att det räcker till dagen efter 😋):

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 klick tomatpuré
1 msk Garam Masala
1 msk paprikapulver
1 förp krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 sötpotatisar
2 dl röda linser
1 förp kikärtor
Salt och peppar efter smak

Vad är era bästa rätter att food preppa?

LOVE Josefin

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *