Intervju med Dream Big-deltagaren Alice Rikwide, Rikwide Photography

Under åtta veckor har ett helt otroligt gäng commitat till att våga följa sina drömmar i min onlinekurs Dream Big Masterclass! Under åtta veckor i början av året har jag släppt en ny modul fullmatad med inspiration, övningar, videos, downloads, ritualer, meditationer och andra råd, tips och verktyg för att hjälpa deltagarna börja följa, och leva, sina drömmar. Nu finns kursen att köpa som hel kurs med ALLT innehåll tillgängligt direkt från start – så att du kan göra kursen i din egen takt.

Jag känner mig så tacksam och peppad när jag sitter här och läser igenom intervjun med Alice för det är så många saker som hon tar upp och nämner som har varit viktiga för mig att förmedla i kursen. Att kursen är en investering i oss själva som ger oss verktyg att formulera våra drömmar och skapa vårt drömliv. Att lyssna inåt och stärka kärleken för oss själva så att vi kan hitta vår inre styrka som hjälper oss att styra livet i den riktning vi drömmer om. Att det är bättre att göra någonting än att sitta och vänta på den dagen vi kan göra det perfekt. Alice nämner också att det är ett pågående arbete men att riktningen är viktigare än farten, och jag håller med. Dream Big Masterclass är inte en snabb boost för stunden, det är ett steg i rätt riktning för resten av livet.

Alice, berätta om dig och din business!
Jag heter Alice Rikwide och är mamma till en ettårig tjej med en till liten på väg. Mellan blöjbytena driver jag min fotobusiness Rikwide Photography. Jag jobbar främst med att fotografera gravida och familjer, men fotar även en del annat som t.ex. bilder till företagare för att använda på sina sociala kanaler och sina hemsidor. Att stärka kvinnor och mammor i sin roll är en av mina passioner och jag önskar att alla kvinnor där ute ska se och förstå hur viktiga, starka och vackra de är. 

Vad drömmer du om?
Jag drömmer om att få kombinera fotograferandet med min passion för att skriva och hjälpa kvinnor och mammor. Precis hur det skulle se ut i praktiken är någonting jag håller på att formulera för mig själv just nu. Min närmaste dröm i nuläget är att utbilda mig till doula, och få erfarenhet av att hjälpa kvinnor genom sina förlossningar och finnas där för att stötta de nyblivna föräldrarna i sin nya roll. Utbildningen börjar nu i april och jag är så peppad! 

Vad fick dig att signa upp på Dream Big Masterclass? 
Med starten på 2021 så kände jag att det var dags att investera mer i mig själv, att satsa på det jag vill – även om jag inte alltid har haft helt klart för mig precis vad det är. Jag är så glad att jag tog steget, kursen har verkligen gett mig många verktyg som jag kan använda för att skapa det liv jag drömmer om, och formulera vad det är jag drömmer om, mer och mer för varje dag. 

Vad tycker du har varit det mest utmanande i kursen?
Det har varit utmanande att möta vissa tankemönster hos mig själv och de blockeringar som jag har haft i mitt sätt att tänka. Att drömma stort har inte varit någonting som kommit naturligt för mig i livet. Som liten visste jag aldrig vad jag skulle svara när någon frågade vad jag ville bli när jag blev stor. Det är först senare i livet, i vuxen ålder som jag har börjat drömma. Mycket av det har jag min kära man att tacka mig för som är en drömmare och framtidstänkare ut i fingerspetsarna. Kursen har utmanat mig att släppa taget om gamla sätt att tänka och våga släppa in och ge plats åt nya. Det arbetet är inte klart än, men det är på gång, och riktningen räknas ju faktiskt mer än farten. 

Vad är det viktigaste du lärt dig i kursen? 
Att lyssna inåt och stärka kärleken till mig själv. Det är en process och jag är långtifrån klar, men jag känner att det inte finns något viktigare jag kunde lärt mig och att det är en gåva att få se hur mycket visdom och kraft som redan finns inom mig, och inom oss alla. Min inre röst har fått mig att förstå att jag är på rätt plats i livet, att jag inte behöver ångra något som ligger bakom mig, och att svaren och kraften att drömma stort och förverkliga de drömmarna är något jag redan har, en kraft jag vill utveckla och som jag bara behöver lära mig att använda för att styra mitt liv i den riktning jag drömmer om.

Hur har Dream Big Masterclass hjälpt dig i din business? 
Jag har fått mer självförtroende och även fått en liten knuff i baken att ta tag i vissa projekt som jag skjutit lite på för att jag känt att jag inte vetat tillräckligt i hur jag skulle gå vidare. Josefins härliga framåt-energi har fått mig att inse att det är bättre att göra något, än att sitta och vänta på den dagen då vi kan göra det perfekt (en dag som förövrigt aldrig kommer om vi inte testar och gör fel och ”missar” längs med vägen). ”Practice makes progress”, som jag brukar säga.

Vad har Dream Big Masterclass gett dig på ett personligt plan?
Kursen har hjälpt mig att våga stå upp för mig själv mer, och har fått mig att förstå att jag har kraften att skapa det liv jag drömmer om på alla plan, ett val, en positiv tanke, ett steg och en dag i taget. 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att gå kursen?
Jag skulle säga att du har så mycket att vinna på att välja att göra det! Kursen är verkligen givande och det finns mycket att hämta och ta med sig, dels för sin företagsdröm, men också för hela livet. 

Vilka är dina bästa Feel Good-tips?
Sätt på musik som gör dig glad och DANSA! Finns inget som vänder mitt humör så snabbt som att få släppa loss till musik. 
Meditera! Som Josefin alltid säger, ”meditation är ett life hack!” – så är det verkligen. I nuläget är jag inne i en period där jag önskar att jag mediterade varje dag, men verkligheten ser lite annorlunda ut. Men varje gång jag får till det, även om det bara är en kort stund, så kommer jag ifrån den stunden lite lugnare och mer fylld av kärlek och förståelse till mig själv och de i min omgivning. 
Gå ut, gärna i naturen. Frisk luft och att röra på kroppen ger så mycket. Naturen är verkligen helande, och finns där för oss, ta vara på den! 

Om man vill komma i kontakt med dig, var kan man hitta dig?
Ni hittar mig på Instagram som @alicerikwide och @rikwidephotography

Vill du få guidning, verktyg, övningar och tips för att börja följa dina drömmar och skapa ditt drömliv samtidigt som du stärker kärleken till dig själv, blir mer trygg i din roll och får bättre kontakt inåt? Då tycker jag att du ska läsa mer om kursen här: Dream Big Masterclass

Med koden LIFEHACK får du just nu 10% rabatt på kursen.

DU förtjänar att leva DITT drömliv.

LOVE Josefin


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *