5 tips på hur du kan boosta din Self Love

Innehåller reklam för min onlinekurs

Self Love är inget du behöver lära dig, vi alla älskar oss själva i grunden så du behöver bara hitta tillbaka till kärleken till dig själv. Och det är det min kurs “10 Days Self Love Journey” går ut på. Vi är många som är kritiska, dömande och hårda mot oss själva. Vi säger saker till oss själva som vi aldrig skulle säga till en vän eller ens en främling. Och nu är det dags att bryta det mönstret! Det är dags att visa oss själva den kärlek och respekt vi förtjänar. Här kommer fem tips som du kan göra varje dag för att boosta din Self Love och börja din resa mot en mer kärleksfull relation till dig själv.

1. Välkomna ALLA dina känslor
Våga känna alla dina känslor, både de härliga och de jobbiga. Jag vet att det kan vara både jobbigt och svårt, men det går inte att hoppa över vissa saker för att de känns jobbiga eller svåra och hoppas att de försvinner. Det vi trycker undan kommer fortfarande att påverka oss. Så våga se HELA dig själv och känn ALLA dina känslor. Kom ihåg – det är okej att känna. Genom att tillåta dig själv att känna alla känslor så kan du börja upptäcka vad som håller dig tillbaka, vad som hindrar dig från att känna oändlig kärlek för dig själv, och börja jobba med dessa blockeringar. (Det är precis det jobbet vi gör i min Self Love-kurs)

Alla tips i den här artikeln kommer från min kurs 10 Days Self Love Journey som du kan läsa mer om här: 10 Days Self Love Journey. Med koden LIFEHACK får du just nu 10% rabatt på kursen 💫

2. Förlåt dig själv
Det är dags nu. Att förlåta dig själv för det du ältar, det du ångrar att du gjort och det du ångrar att du inte gjorde. Det är dags att förstå att du har gjort så gott du har kunnat. Välj att vara din egen hejarklack som alltid finns där och hejar på dig. “I got my own back no matter what!” är ett fint citat att ha med dig och påminna dig om gång på gång för att inte hamna i samma fälla igen. Förlåt dig själv för alla “fel” du gjort och när det inte blev som du tänkt dig. Det är okej. Det viktiga nu är att du förlåter dig själv för att kunna gå vidare. Att hålla fast vid det gamla hjälper oss inte alls, utan det är det som håller oss tillbaka. Tillåt dig själv att befria dig själv för det som blockerar dig så att du kan känna djup kärlek till dig själv!

3. Säg tre eller fler fina saker till dig själv
Var du än är eller vad du än gör, stanna upp och säg eller tänk tre fina saker till dig själv. Och kom ihåg, allt du säger eller tänker är sant.

“Jag är värdefull”
“Jag är bra precis som jag är”
“Jag är unik”
“Jag är vacker som jag är”
“Jag älskar mig själv”

4. Våga sätta gränser
Om vi inte känner kärlek till oss själva är det lätt att vi låter oss bli överkörda. Vi går med på saker även fast det inte känns rätt i hjärtat eller så säger vi “det gör inget” även om vi känner oss besvikna. Boosta kärleken till dig själv genom att sätta hälsosamma och kärleksfulla gränser för att visa dig själva den respekt och kärlek du förtjänar. Nej, det är inte själviskt att prioritera dig själv eller det du behöver. Det är Self Love.

5. Tacksamhetslista
Det är lätt att fastna i tankemönster om vad vi INTE har eller INTE är. Det här är din påminnelse att skifta ditt mindset och i stället fokusera på det du faktiskt har och det du faktiskt är. De flesta av oss vet ju att det är bra att skriva en tacksamhetslista – men hur många av oss gör det egentligen? Att börja skriva ner tre saker du är tacksam över VARJE DAG är en enkel men kraftfull övning som kommer att starta ett skifte i dig. När du skriver ner det du är tacksam över riktar du automatiskt ditt fokus till det du har och det du redan är – och det är där magin finns – What you feed will grow.

Har du känslor som du gärna trycker undan eller vet du att du behöver bli bättre på att sätta gränser men vet inte hur? Har du svårt att komma på fina saker att säga till dig själv, eller säger du dem men känner inte riktigt att du tror på det? Alla tips i den här artikeln kommer från min kurs 10 Days Self Love Journey där jag under 10 dagar guidar dig och ger dig verktyg, övningar och tips på hur du kan komma tillbaka till att älska dig själv, känna ditt värde, känna dig trygg i dig själv, ta tid för dig själv och må bättre.

Läs mer om kursen här: 10 Days Self Love Journey
Med koden LIFEHACK får du just nu 10% rabatt på kursen 💫

LOVE Josefin

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *