3 enkla tips för att drömma stort

Innehåller reklam för min onlinekurs

Att våga drömma stort kan kännas läskigt och lite övermäktigt, trust me – jag vet. Men här kommer tre enkla tips på hur du kan börja komma in i Dream Big-tänket och våga följa dina drömmar.

Skapa ett eget mantra
Ett bra knep är att ha ett mantra att luta sig mot när inspirationen eller motivationen inte är på topp. Ett mantra som påminner dig om det du drömmer om, om att You Can Do it och att du förtjänar att leva ditt drömliv. Hitta ditt mantra: Ta en stund till att sätta dig ner, grunda dig och känn inåt – vad vill du med det här året eller de kommande åren? Även om du inte vet exakt VAD du drömmer om ännu så kan du komma på VARFÖR du vill göra det. Kanske att följa ditt hjärta och våga gå din egen väg? Samla ihop ditt “varför” i några ord och skapa DITT mantra som kommer att påminna dig om att fortsätta våga drömma stort!

Skifta från ett Fixed Mindset till ett Growth Mindset
När jag förstod skillnaden mellan dessa två olika mindset blev det lättare för mig att förstå mina egna tankar och att utveckla mitt mindset till att drömma stort och tro på mig själv.

Fixed Mindset: Du tror att det du föddes med är “all you got”, att de egenskaper du har idag är det enda du har och att de inte går att förändra, att ditt tankesätt du har idag är det enda du kan ha. Detta är det väldigt begränsande mindset som inte hjälper dig att drömma stort och våga testa nya saker.

Growth Mindset: Du förstår att om du lägger din energi på något, om du övar på något eller jobbar med dig själv så kan du utveckla dig själv, din talang, dina egenskaper och ditt tankesätt. 

Bli medveten om ditt eget mindset så att du kan stanna upp och reflektera över hur du tänker kring dig själv och ditt liv. Och när du kommer på dig själv med att begränsa sig själv och dina drömmar med ett Fixed Mindset påminn dig då om att ett Growth Mindset kommer hjälpa dig att utvecklas och drömma stort!

Öva din Dream Big-muskel
Vi kan inte förvänta oss att gå från ett Fixed mindset till ett Growth mindset över en natt, det tar tid. Gör den här övningen varje dag så kommer du märka SÅ stor skillnad: Börja varje dag med att aktivt välja några tankar som stärker dig. Det kan vara ett mantra som du upprepar för dig själv under någon minut eller ett fritt peptalk som du varierar varje morgon. Har du svårt att komma på något så kommer här några förslag!

Det här är ett litet smakprov från den första modulen i min kurs Dream Big Masterclass där vi går igenom åtta fullmatade moduler med videoföreläsningar, tips, övningar, guidade meditationer och ritualer, nedladdningsbara mallar mm för att hjälpa dig tro på dig själv, våga drömma stort och börja skapa ditt drömliv! Läs mer om kursen här Dream Big Masterclass och ange koden LIFEHACK för att få 10% rabatt 💫

LOVE Josefin

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *