fbpx

Intervju med Dream Big-deltagaren Tova Larsson, Learn & Earn

Det är verkligen ett helt otroligt gäng som har commitat till att våga följa sina drömmar i min onlinekurs Dream Big Masterclass! Under åtta veckor i början av året släppte jag en ny modul fullmatad med inspiration, övningar, videos, downloads, ritualer, meditationer och andra råd, tips och verktyg för att hjälpa deltagarna börja följa, och leva, sina drömmar. Nu finns kursen att köpa som hel kurs med ALLT innehåll tillgängligt direkt från start – så att du kan göra kursen i din egen takt.

I veckans intervju kan du läsa om inspirerande Tova som vid sidan av plugget hjälper andra att få koll på sin ekonomi och sitt sparande vilket är så viktigt och det är så himla härligt att höra att kursen har hjälpt henne sätta upp en konkret plan för sin business och att komma över blockeringar som “jag är inte där än” för att i stället våga tro på sig själv och drömma stort.

Tova, berätta om dig och din business!
Absolut! Jag är en student som på sidan om plugget tycker det är roligt med investeringar och företagande. Därför har jag ett företag med föreläsningar och kurser inom sparande och aktier. Jag har under flera år föreläst och det senaste året haft det som ett extrajobb. Det är väldigt roligt att se hur människor lär sig mer och blir mer säkra i sin privatekonomi. Ekonomi är ju faktiskt något som påverkar alla, och det är en faktor som påverkar din personliga utveckling och hälsa i det långa loppet. Att ha koll på sin ekonomi är ett steg att uppnå sina drömmar, för ofta påverkar pengar din dröm oavsett om du drömmer om att resa, flytta till ett hus eller våga starta ett företag. Med det sagt, så är ekonomi viktigt och jag vill hjälpa till med att förklara på ett enkelt sätt så även de som tycker det är svårt eller jobbigt kan känna sig trygga.

Jag tror också att många tänker att det tar för mycket tid att sätta sig in i sin ekonomi eller att ”se över min pension, det gör jag sen”… Men tid och att komma igång gör väldigt stor skillnad på lång sikt när det gäller investeringar. Det kan visas med citatet “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now”. Det bästa hade varit att börja spara eller investera för 20 år sedan, men den näst bästa tiden, det är NU. För att hjälpa människor som känner att de inte har tid eller att det är för stort steg så har jag gjort utmaningar som tar det i steg. Det finns en månadsutmaning där du varje dag får en övning som tar 5-10 minuter att göra. Små steg men som gör stor skillnad i längden och ger känslan att du efter en månad har koll på hela din ekonomi. 

Vad drömmer du om?
Jag drömmer om väldigt mycket! Jag har höga drömmar och gillar att tänka på framtiden, och får arbeta på att också ta action. Jag drömmer om att driva ett företag med ett härligt team där vi uppnår drömmar och kan hjälpa andra uppnå sina drömmar, med fokus på privatekonomi. Jag har även ett privat mål som jag hoppas uppnå snart, att köpa vår första bostadsrätt. Det känns kul och spännande!

Vad fick dig att signa upp på Dream Big Masterclass? 
Jag tyckte det kändes som en kurs som passade mig och att den handlar både om insidan, med tankar och mindset, men också praktisk med tips och actions. Jag tror att gå en kurs eller köpa en bok kan göra att man tar kunskap på allvar, mycket information och inspiration finns gratis idag, men om du köper något så tror jag att du kommer ihåg och jobbar mer med det.

Hur har Dream Big Masterclass hjälpt dig i din business? 
Det har dels gjort att jag lägger mer kontinuerlig tid som kan hjälpa mig framåt på mitt företag, istället för att ha det som en punkt på min todo-list. Kursen har också hjälpt mig att göra en mer långsiktig och tydlig plan, som gör att det blir enklare att jobba även kortsiktigt. Även att våga stå för vad jag gör och våga marknadsföra har kursen hjälpt mig med.

Vad är det viktigaste du lärt dig i kursen? 
Jag trodde tidigare att jag drömde stort, men har nu insett att jag har blockeringar och tänker att ”jag är för ung för det” eller ”jag är inte där än”. Där har kursen hjälpt mig våga drömma stort och tro på mig själv. 

Vad tycker du har varit det mest utmanande i kursen?
En del handlar om skillnaden mellan att veta och göra. Till exempel så vet jag att det är bra att meditera, äta hälsosamt och att ett företag ska synas för att överleva, men att på riktigt leva efter att göra allt som jag tänker är svårare. Här har kursen hjälpt mig att se på det på ett annat sätt och vara mer medveten om mina tankar. Tankesättet är inte utmanande, men att leva efter det till 100% är svårt.

Vad har Dream Big Masterclass gett dig på ett personligt plan?
Även här skulle jag säga att det är att våga testa och köra, våga vara sig själv. Även det här var jag medveten om tidigare, men att leva efter det är svårare.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att gå kursen?
Det är en väldigt fullspäckad och härlig kurs som ger glädje och pepp! Jag blev väldigt taggad och glad efter att jag har gjort övningarna och sett videorna. Vissa block kunde vara jobbigare att inse men det var väldigt lärorikt.

Vilka är dina bästa Feel Good-tips?
Jag gillar verkligen att gå promenader, både själv i tystnad eller i naturen med vänner och familj. Även att försöka vara positiv och snäll mot sig själv tror jag påverkar ens mående. 

Om man vill komma i kontakt med dig, var kan man hitta dig?
För att kika på mina utmaningar och kurser så hittar du dem på LearnAndEarn.se vilket även är namnet för vår företags-instagram (@learnandearn.se). Om du istället vill följa mitt privata jag så är @tovalarssons på Instagram och LinkedIn bra ställen. 

Är du taggad på att komma över dina blockeringar och ta nästa steg mot att följa dina drömmar och leva ditt drömliv? Här kan du läsa mer om Dream Big Masterclass, ange koden LIFEHACK för 10% rabatt på kursen 💫

LOVE Josefin

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *