fbpx

4 positioner för att grunda dig under dagen

Innehåller reklam för min onlinekurs

Yoga händer inte bara på yogamattan, det är en livsstil och ett synsätt som du kan få in i alla delar av din vardag. Här kommer några enkla övningar som du kan göra för att stretcha ut och grunda dig under dagen, oavsett om du är hemma eller på kontoret. Du behöver varken yogamatta eller yogakläder – kör positionerna precis som du är. Ta en kort paus, vänd blicken inåt och andas en liten stund. Både kropp och knopp kommer tacka dig!

Shaking
Som ni vet så älskar jag verkligen shaking! Det är det absolut bästa sättet för mig att bara skaka bort jobbiga känslor som har fastnat hos mig, få igång energierna i kroppen och landa i stunden och i mig själv. Ställ dig höftbrett isär med benen så att du står stabilt, stäng ögonen och bara skaka loss. Du behöver inte tänka på hur det ser ut, om du gör rätt, det behöver absolut inte se ut på ett visst sätt, bara go with the flow!

Sitt ner och andas med handflatorna nedåt
Grunda dig genom att sätta dig bekvämt och placera handflatorna nedåt på låren eller knäna. Ta några djupa andetag här. Andas in genom näsan och fyll upp hela magen med luft, andas långsamt ut genom munnen och slappna av i axlarna.

Stretcha nacken – båda hållen
Boosta flödet av blod och energi upp i huvudet genom att göra en enkel nackstretch. Sitt eller stå rakt i ryggen, slappna av i axlarna och fäll nacken åt ena sidan. Lägg handen lätt på huvudet för lite extra stretch och känns hur motsatt arm hänger tungt mot golvet. Ta några andetag här och gör sen samma sak på andra sidan.

Öppna upp bröstkorgen och axlarna
Om du sitter mycket vid datorn under dagen kommer den här kännas SÅ skön! Ställ en stol med ryggen mot dig, ta tag i stolsryggen och backa bak tills du har en rak rygg. Det här öppnar upp hela bröstet, stretchar sidorna och låter dig fylla upp hela bröstkorgen med mer luft. Dessutom får du en superskön stretch av baksidan av benen och ländryggen.

Ta några minuter till de här fyra övningarna och jag lovar att du kommer känna hur du får ny, härlig energi och känner dig redo för resten av dagen!

LOVE Josefin

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *