fbpx

Yoga för ansiktet

I betalt samarbete med Decléor Paris 

Jag får ofta frågor om hudvård, skönhetsrutiner och vad som funkar för mig och jag älskar att dela med mig om det. Det har blivit ett stort intresse senaste åren, som ni vet är ju Self och Soul Care typ min största hobby, hehe. Mina ritualer, dagliga promenader, träning, boostande mat och försök till god sömn (okej, så mycket sömn som möjligt med bebis) är ju såklart viktiga men härliga, bra, naturliga produkter är också en stor del till mitt välmående. Och inte enbart produkterna i sig utan stunden det ger mig, en mysig jag-stund i badrummet där jag kopplar av och bara ÄR och tar hand om mig själv. Därför är det extra kul att få dela ett supertips med er, hur ni får till den där ansiktsmassagen som ju är en dröm att få under ansiktsbehandling på salong, hemma själv i ditt badrum. 

Vi har ju ett 40-tal muskler som kan ge oss över 5000 uttryck i ansiktet, helt galet ju när man tänker på det! När musklerna får massage ökar blodflödet vilket i sig boostar kollagenproduktionen som ger hälsosamt och naturligt glow! När du masserar ökar syresättningen i det området där du masserar vilket är en naturlig form av anti-aging. Jag som älskar allt naturligt är ju helt förälskad i detta!! Som yoga, för ansiktet! Decléor kallar detta för Face Workout och I love it!

5 fördelar med Face Workout:

💛 Stärker musklerna som ger en stramare och fastare känsla

💛 Ger en avslappnande effekt på ansiktsmusklerna. Yay, som jag behöver det!

💛 Blodcirkulationen och syresättningen ökar = strålande hud

💛 Säg hejdå till överskottsvätska och slaggprodukter 

💛 Kickar igång må-bra-hormonet Oxytocin som sänker stressnivån och ger en lugnande effekt 

Jag älskar att unna mig en mysig ansiktsmassage under min kvällsrutin eller kicka igång dagen med en upppiggande morgonmassage. Självklart gör jag inte detta varje dag men jag får till det några gånger i veckan.

Jag använder olika produkter om det är inför dagen eller kvällen och båda produkterna kommer från Neroli Bigarade-serien som är fullproppad med fuktgivande ingredienser med 100 % naturligt ursprung och som är perfekta att massera med. Neroli-oljan som är ett oljeserum ger huden optimal näring och gör sitt jobb – ger glow, återfuktar och jämnar ut hudtonen.  Produkterna är så härliga, mjuka och doftar otroligt gott, som bara det är avkoppling i sig.  

Till min morgonrutin använder jag 3-4 droppar av Neroli Bigarade serum aromessence.
Till min kvällsrutin tar jag en ärtas storlek av min Neroli Bigarade Night Balm

Jag som älskar att lära mig nya tekniker är ju megaglad över att fått experthjälp av teamet hos Decléor hur jag ska göra för bästa resultat. Och nu kommer jag dela hemligheten med er 💛

Steg för steg – Så här gör du:

1.  Värm upp produkten i dina händer och lägg händerna framför munnen och näsan
2. Andas in tre djupa andetag. Se till så att du andas djupa och långaandetag så att bröstkorgen fylls ut och töms
3.  Applicera med värmande strykning över hela ansiktet – kinder, panna och hals
4. Klappa lätt in serumet i på kinderna upprepade gånger 
5. Gå över på vänster kind- med långa strykningar som går över iväxlande/alternerande klappningar
6. Växla över till höger kind och utför sammaväxlande/alternerande klappningar
7. Avsluta med samma växlande/alternerande klappningar på pannan
8. Repetera dessa övningar tre gånger
9.  Avsluta hela massagen genom att klappa/krama din hud

Tricket för att få detta till att bli en skön avslappnande stund är att behålla djupaningen under massagen. Andas djupa andetag, fyll upp magen med luft och andas långsamt. Att andas rätt är faktiskt det snabbaste och lättaste sättet att aktivera vårt lymfsystem. 

Ha en magisk stund och spana in dessa härliga och naturliga produkter från Decléo som jag starkt rekommenderar – här!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *