Varför jag älskar kristaller och hur jag använder dem

På bara två år har jag fått från att knappt veta vad en kristall är till att ha en egen kristallbutik. Jag har blivit en riktig ”Crazy Crystal Lady” and I love it!

Jag fick min första kristall för fem år sen. En rosenkvarts. Jag visste inget om kristaller eller vad den stod för. Jag tackade för presenten och la den i mitt fönster. När jag skulle flytta och rensade min lägenhet funderade jag på om jag skulle slänga den eller i alla fall lägga undan den eftersom jag inte visste vad jag skulle ha den till. Men det kändes fel att gömma den, det tog lixom emot. 

De kommande tre åren fick jag fler och fler kristaller i present från olika håll och när jag var i LA för snart två år sen blev jag kär i kristallerna på riktigt. Jag såg dem överallt. I snygga klädbutiker, på caféer, hemma hos folk. Alla verkade ha egna kristaller. Jag blev hooked och spanade in så många kristallbutiker jag hann med innan det var dags att åka hem. När jag kom hem igen ville jag köpa fler kristaller men fick inte alls samma känsla när jag var i butikerna här hemma. Då bestämde jag mig för att öppna en egen butik!

Nu är kristaller en självklar del i min vardag. Jag har dem i alla rum, i sängen, i vattenglaset, i väskan och jag använder dem varje morgon i min morgonritual. 

Här är några av mina absoluta favoritkristaller och hur jag använder dem:

Citrin är en riktig Self Power sten som boost självförtroendet och för mig är citrinen ett måste i handväskan. Jag har med mig den på jobbet, på möten och när jag behöver en extra boost till att tro på mig själv. Du hittar den här!

Rosa Selenit är en av mina absoluta favoriter just nu och jag har med mig den var jag än är. Under min morgonrutin, i väskan och på resan. Nu senast hade jag med mig den på Ibiza och laddade den med energi när jag besökte Es Vedra, en av världens mest magnetiska platser. Den vibrerar på en högre nivå än många andra kristaller och den hjälper oss att öppna upp hjärtat för kärlek. 

Jag håller den i handen under min morgonmeditation och det är helt galet men jag känner så mycket för den här kristallen när jag håller i den. Den är verkligen helt magisk! Du hittar den här!

Som det typiska lejon jag är älskar jag denna glimmrande och lyxiga kristall, Pyrit. Det här är min framgångskristall som jag har på skrivbordet och har nära mig när jag sätter intentioner inom jobbet. Den hjälper mig att nå mina mål + att det är en riktig moneymaker kristall och det tackar man ju inte nej till. Jag har en liten Pyrit i min plånbok också, tips tips för mer cashflow! Du hittar den här!

När jag såg den här kristallen på en bild på Instagram för första gången kände jag direkt att jag ”måste ha den”. När jag läste på om dess egenskaper förstod jag varför. Den här kristallen läker vårt hjärta på en djup nivå. Jag har min Rodokrosit på sängbordet och på mitt altare och jag använder dem i meditation när jag känner att mitt hjärta behöver extra tröst. Du hittar den här!

Som den månälskare jag är är såklart månsten en av mina favoritkristaller! Det är en kristall med mycket feminin energi och jag som behöver hitta mer balans mellan min maskulina och feminina energi älskar att ta hjälp av denna kristall. Jag ser till att ha den nära mig, i bh-n, i fickan eller på sängbordet. 

Du hittar den här!

Golden ”fucking” Healer, det här är min hero inom kristaller. Den hjälper mig att balansera mina chakran, att hitta lugnet och känna mig trygg. Bara av att se den och höra dens namn så händer något inom mig. Det här är helt klart ett måste enligt mig! Jag använder den i meditation, jag har den i mitt vattenglas för att förvandla det till healing water och jag har dem framme för att låta deras guldiga sken sprida sig i rummet. Jag ÄLSKAR verkligen den här kristalle, hehe.. Du hittar den här!

I min shop har jag även ett eget kristallkit med nio av mina favoritkritaller – spana in det här!

Och hitta dina favoriter på Ohlamoon.se – gå på de kristaller som du dras till för de har något att säga dig och hjälpa dig med!