Body & Soul Care affirmationskort

Hur jag använder affirmationer i min vardag

Affirmationer är ett inre verktyg som jag använder om och om igen som hjälper mig på så många olika plan i livet. Det är verkligen ett Life hack att börja använda sig av affirmationer och därför är jag så glad över att du är här och vill lära dig mer. 

Vi alla använder affirmationer varje dag oavsett om vi vet om det eller inte och de flesta av oss använder dock mer negativa affirmationer än positiva. ”Jag klarar inte av det där”, ”Jag är inte bra nog…” ”Jag hatar mitt jobb” och när vi dagligen upprepar den här typen av omedvetna affirmationer kommer vi tyvärr bara göra saken värre. För det vi lägger energi på och fokuserar på är det som växer. Så när vi säger att vi inte duger som vi är kommer vi för varje gång vi säger det att stärka den känslan hos oss själva (även om det såklart inte är sant då vi alla alltid är 100% värdefulla så stärker vi känslan av att vi inte är värdefulla). Men när du däremot medvetet använder positiva affirmationer kommer du ju mer du använder dem att skifta din känsla och tex tro mer och mer på dig själv. 

En affirmation kan vara en kort fras, ett ord en mening och kraften finns i att du upprepar affirmationen om och om igen. När vi jobbar med upprepning når det vårt undermedvetna och vi kan på så sätt programmera om våra inre övertygelser. Och det är ju våra inre övertygelser som styr hela vårt liv. För det vi tror om oss själva är det vi kommer att attrahera in i våra liv. 

Att använda affirmationer är mitt snabbaste verktyg att skifte en känsla eller ett tankemönster och jag använder mig av det ofta. Jag gör det när jag behöver peppa mig själv inför att ta ett beslut, gå upp på scen, när jag behöver komma ner i varv när jag är stressad, när jag vill vara mer närvarande. Genom att om och om igen upprepa min affirmation kan jag känna hur känslan i kroppen skiftar. Ibland kan det skifta hela mitt mående och vissa gånger hjälper det mig en liten bit på vägen. 

Jag använder affirmationer:

• När jag behöver varva ner

• När jag behöver boosta mig själv med självförtroende

• När jag ska testa något nytt som känns läskigt

• När jag är irriterad

• När jag har dåligt tålamod

• När jag tvivlar på mig själv

• När oroar mig

Exempel: En affirmation som många av oss upprepar omedvetet och till och med inövat då det är något vi själva hört typ hela vårt liv är ”jag har inte tid att ta hand om mig själv”. När vi dagligen och kanske till och med flera gånger om dagen går runt och upprepar detta så kommer känslan av att vi inte har tid att ta hand om oss själva att bli starkare och starkare. Och absolut många av oss har fullt upp och framförallt om vi har barn kan det ofta kännas omöjligt att ha tid för oss själva. Men om vi kikar lite på tex skärmtiden på våra telefoner så visar det för många av oss (ink mig själv) att vi har väldigt mycket tid att scrolla på telefonen och det visar ju faktiskt att tid finns men vi väljer att inte lägga den på oss själva. Varför inte? Det finns det otroligt många olika anledningar till men en kan vara att vi upprepat affirmationen ”Jag har inte tid att ta hand om mig själv” så många gånger att det har blivit vår sanning. Om det är fallet kan vi börja använda andra affirmationer för att programmera om den sanningen hos oss själva och istället börja tro och känna att: 

”Jag förtjänar att ta tid för mig själv”

”Jag har tid att ta hand om mig själv”

”Jag prioriterar att ta hand om mig själv”

”När jag gör det jag mår bra av blir jag mer effektiv”

”Jag skapar tid för jag vet att det viktigaste jag kan göra är att stötta mig själv till att må bra”

Eller någon annan affirmation som känns bra för dig. Vissa av dessa affirmationer kanske känns för osanna för dig där du befinner dig just nu så istället kanske du behöver skapa en egen som kan hjälpa dig att ta baby steps i rätt riktning. Och oavsett vilken affirmation du väljer så kommer den att börja kännas mer och mer sann ju fler gånger du upprepar den. Så ta en stund just nu och formulera en affirmation eller dra ett kort från kortleken för att få tips på en affirmation som du behöver just nu. Upprepa den för dig själv, skriv ner den på en lapp, på telefonen eller där du kommer att se den många gånger under dagen. Och börja ladda den här nya sanningen inom dig själv för att skapa en ett inre mönster av att upprepa affirmationen som hjälper och stöttar dig istället för affirmationer som håller dig tillbaka. 


Love Josefin