Jag har minskat på sockret senaste tiden för jag märken vilken enorm skillnad det gör för min energi, mage och hy. Jag äter fortfarande socker då och då men när jag bakar tycker jag det är kul att testa att baka sockerfritt också för att Mio ska kunna äta det jag bakar :)

Den här äppelpajen testade jag göra i höstas och det är en storfavorit här hemma nu, den blev så jäkla god! Så här gör du:

 Sätt ugnen på 180 g

❥ Smält 120 g veganskt/vanligt smör 

❥ Mixa smör, 2 ägg, 2,5 dl mandelmjöl, 4 dadlar, 1/2 lönnsirap, 1 tsk bakpulver, 1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 1 tsk natuligt vaniljpulver i en blender

❥ Riv ett halvt äpple 

❥ Mixa smeten och rivna äpplet och häll i en bakform bakplåtspapper

❥ Skär tunna skivor av andra halvan äpplet och gardera på kakan, toppa med lite mandelflan, kanel och kardemumma

❥ Ställ in i ungen i ca 25 min 

Klart! Låt svalna, skär upp och ät som den är eller med vaniljsås. Mums!

Mer inspiration från Josefin