När jag var yngre så var jag absolut ingen morgonmänniska utan jag snoozade så länge jag kunde och fick alltid klä på mig samtidigt som jag sminkade mig och borstade tänderna... Jag sprang till tunnelbanan och kom på vägen på att jag glömde hälften… Men när jag fick mitt första heltidsjobb så insåg jag att jag inte fick in min träning på kvällarna (för att jag jobbade alldeles för sent..) så jag började gå upp tidigare på morgonen för att träna innan jobbet. Och det gav mig sån energi att börja dagen med att ta en stund för mig själv och att röra på kroppen, jag kände mig så mycket piggare under dagen. Med tiden började jag varva morgonträning med yoga, jag la till en kort meditation efter passen och märkte hur jag mådde bättre och bättre. Jag började lägga undan telefonen på morgonen för att checka in med mig själv istället för att checka in med mitt Instagramflöde och det gjorde så stor skillnad. Jag kände mig mindre stressad, mer i kontakt med mig själv och hade mer energi. 

Min morgonritual har utvecklats under åren och ser olika ut varje morgon men något jag alltid gör oavsett hur mycket eller lite tid jag har är att börja dagen med att ta en stund för mig själv. Andas, strecha ut kroppen oavsett om det är ett yogapass eller en snabb sidostrech och sätter en intention för dagen. Vissa dagar tar min morgonritual fem minuter men de minutrarna gör så stor skillnad för resten av dagen. Och de dagar jag har tid kan jag unna mig en halvtimme med att röra på kroppen, meditera och skriva i mina morgonmallar eller i min anteckningsbok. 

Det tog tid för mig att hitta det som funkade för mig men jag är så glad att jag tog mig tiden för det har verkligen förändrat mitt mående och mitt liv. Och för att underlätta för dig att få till en enkel men härlig och givande morgonritual har jag tagit fram min morgonritualskurs med meditation och dagliga mallar som du enkelt kan följa. Läs mer om kursen här och börja förändra ditt liv redan idag! 

 Love Josefin

Mer inspiration från Josefin