Inlägg i betalt samarbete med Aveeno 

Mörkret och kylan är här och det märks på min hud.. Jag är torr och känner ett stort behov av att boosta huden och här kommer tre enkla steg till hur du kan boosta huden inifrån och ut! Jag använder Aveenos produkter för kroppen och händerna och de är verkligen min räddning just nu. 

Aveeno har två serier "Skin Relief" och "Dermexa", jag brukar vanligtvis köra "Skin Relief"som passar alla oss som vill återfukta och lugna huden. Men nu i vinter kommer jag...

... mixa med Dermexa serien under vintern för att boosta huden lite extra. Dermexa är för mycket torr, kliande och känslig hud men även för personer som tenderar att få eksem. Båda serierna innehåller prebiotisk trippel havre komplex (havremjöl, havreolja och havreextrakt) men Dermexa innehåller även Ceramider för att hjälpa huden att bibehålla sitt skyddande lager. Ceramider är superviktiga för att förhindra vattenförlust från huden. Dermexa-serien är alltså perfekt nu under vinterhalvåret då huden kan börja klia och bli torr för den hjälper till att reducera utbrott av intensiv torr hud. Så börja redan nu!

Steg 1: Ta en varm och skön dusch (kan behövas nu när det är så kallt ute) och smör kroppen med duschkräm från Aveeno.  Ett supertips från Aveeno - applicera en lotion/kräm över hela kroppen inom tre minuter efter dusch/bad för att ge kroppen maximal återfuktning! 
Steg 2: Smörj in kroppen med återfuktande kroppslotion och när du gör det smör in dig på ett sätt som boosta lymfsystemet. Att få igång flödet i lymfsystemet har så många fördelar för vår energi och hälsa så när jag ändå smörjer in mig brukar jag passa på att smörja in mig på ett sätt att det hjälper lymfsystemet.
Så här gör jag:
1. Smörjer benen från foten ut till knät. Tar grepp om benet med båda händerna och trycker lite lätt medan jag drar upp händerna mot knät. Släpper taget och gör om och om igen ca fem gånger. 
2. Smörjer från knät upp mot höften. Släpper taget och gör om och om igen ca fem gånger. 
3. Smörjer in armarna från handleden upp mot armbågen ca fem gånger. 
4. Smörjer från armbågen upp mot axeln fem gånger. 
5. Stimulerar lymfpunkterna. Det här tar bara några sekunder extra men gör stor skillnad för lymfsystemet. Det finns olika lymfpunkter på kroppen och jag brukar ge lite lätt massage i gropen bakom nyckelbenet, i armhålan, bakom knäna där några av punkterna sitter. Genom att massera där får vi igång flödet i lymfsystemet. Testa du också! 
Steg 3: Jag är helt kär i Aveenos balm som passar perfekt för händer, fötter, torra partier som armbågar mm och i vinter kommer jag garanterat använda balm från Dermexa serier för min torra kropp behöver all extra hjälp den kan få.. Du hittar det här! 
 
Gemensamt för båda är att havre är hjälteingrediensen i produkterna som har använts i hudvård sedan urminnes tider för sin förmåga att lugna och återfukta huden. Aveeno har speciellt tittat på kraften hos finmalt havre för att vårda torr och eksem hud.
 
5 fördelar med havre
  • Återfuktning av huden - återställer fukt till torr hud
  • Bibehåller hudbarriären - skapa en skyddande barriär
  • Förhindra vattenförlust
  • Lugnande effekt - lugnar känslig hud och minskar effekterna av klåda och andra former av irritation
  • Rengör huden
Du hittar Aveenos produkter hos Apoteket Hjärtat - hitta dina favoriter här! 
Love Josefin 

Mer inspiration från Josefin