Ny kurs - Feel Good Food

Under vår uppväxt blir vi påverkade av både det vi upplever hemma, det vi lär oss i skolan och hur våra kompisar och människor omkring oss beter sig vilket skapar en uppfattning om hur vi borde leva. Vad som är "bra" och vad som är "dåligt". Det här gäller egentligen alla olika områden i livet, men i det här fallet pratar jag om mat. Hur, vad, när och varför vi äter.

Att välja det DU mår bra av är lika viktigt i alla områden i livet. Hur du vill leva, vad du vill jobba med, vad du vill ha för hobby, vad du vill träna - och vad du vill äta för mat. Vi ALLA är olika! Det finns ingen väg som är rätt för alla så för att du ska kunna må ditt bästa behöver du förstå vad som är det bästa för dig. 

I grund och botten handlar det om att bli medveten och förstå hur vi påverkas av våra medvetna och omedvetna val i livet. Vi går ofta på autopilot i många val vi gör till vardags och val av mat är just ett sånt val där vi kanske inte funderar så mycket utan vi väljer det vi alltid har gjort eller det vi alltid har blivit serverade. Men för att kunna ta hand om dig själv på bästa sätt behöver du förstå hur det du äter påverkar dig för att sen kunna ge dig den typ av mat som just du mår bra av. 

Maten vi äter påverkar oss enormt mycket. Vår hälsa, vår energi, vårt mående. Och att skifta sin kost till att äta det vi mår bra av gör så stor skillnad för vårt mående.

Här är några positiva effekter jag upplevt efter att jag gjorde flera förändringar i min kost efter år av magknip, svullen mage, hård i magen, ont i magen..

❥ Jämnare energi! Innan jag började laga och äta den mat jag mår bra av så var min energi ojämn. Jag kunde vara superpigg och glad ena dagen och helt slut och irriterad andra, men när jag började förstå vilken mat jag mådde bra av och vad min kropp behövde så blev min energi så mycket jämnare. Det är SÅ skönt och det här är nog den mest positiva effekten av dem alla enligt mig!

❥ Mindre magbesvär! Tidigare levde jag med magknip, var hård i magen, gaser och blev svullen av nästan allt jag åt men när jag började äta det som passade för mig blev besvären färre och färre och kom mer sällan. SÅ jäkla skönt!!

❥ Bättre hy! Jag har alltid haft en del finnar, stora mörka porer och framförallt fick jag alltid större finnar länks käklinjen vid mens men sen jag började äta mer ren mat så har min hy blivit så mycket bättre. Visst jag har fortfarande mycket porer och kan få en finne då och då men det är inte i närheten av hur min hy var tidigare. När vi äter mer naturlig och ren mat så städar vi kroppen på insidan och det kommer att synas även på utsidan. 

❥ Sover bättre! Sen jag drog ner på socker och kaffe och istället började äta mer naturlig, grundande mat så har jag börjat sova mycket bättre!

❥ Mer energi! Jag har fått en jämnare energi men också MER energi! Det är ju egentligen ganska självklart att det vi laddar kroppen med kommer visa sig i vår energi. Tidigare åt jag mycket socker och drack mycket kaffe för att få snabba energikickar men mina dippar efter blev bara värre och värre. Idag känner jag sällan dessa dippar utan har ofta mycket energi så att jag kan göra det jag mår bra av och följa mina drömmar. 

❥ Mindre sockersug! Jag har varit totalt sockerberoende och var konstant sockersugen men när jag började ladda min kropp med det den behövde så blev mitt sockersug mindre och mindre. Jag har aldrig kunnat förstå när någon sa "det där är för sött för mig" för inget var någonsin för sött för mig, men idag kan jag faktiskt känna det och framförallt är jag sällan så sockersugen längre. Ett sötsug kommer av att kroppen inte är nöjd så när jag började mata mig med bra och näringsrik mat minskade mitt sötsug nästan direkt. 

❥ Mer kreativ! Jag upplever att jag blivit mer kreativ av att börja laga mat. Jag ser fram emot att testa nya recpet, hitta nya kombinationer, testa olika upplägg och det smittar av sig även utanför matlagningen. 

Jag vet att det kan vara en utmaning att göra en förändring inom kosten speciellt när vi är vana vid att göra som vi alltid har gjort eller göra som våra vänner omkring oss. Mat är en så stor del av vårt sociala liv och det kan känns svårt att göra val som vi mår bra av för att vi är rädda för eller blir dömda av andra. Jag får ofta höra från vänner och familj "jaha varför ska du inte ha en bulle, vad tråkigt för mig att fika med dig om jag ska äta en bulle själv". Många gånger har jag då ätit en bulle för att jag fått dåligt samvete, men det gör jag inte längre. Jag vet att jag får superont i magen av gluten och även om jag tycker att bullar är supergoda så är det inte värt det för mig eftersom jag då förmodligen kommer att spendera resten av eftermiddagen med magknip, toalettbesök och på dåligt humör. Idag tar jag ansvar för mitt liv, mina känslor och mina val - inte för alla andras. Det finns massa goda saker som jag kan äta och som jag mår bra av, så varför måste jag göra som alla andra?

Jag delar det här med dig därför att jag vet att det här är svårt och om du är helt ny med att börja känna in vad du mår bra av och sen ska gå ut i vardagen och välja det så kan den här typen av situationer komma upp. Det jag vill påminna dig om då är att DU vet vad DU mår bra av, ingen annan. Du behöver ta ansvar för ditt liv och dina känslor. Detta gäller i alla områden i livet och kring alla förändringar vi skapar. 

Det här är en inre resa

Tidigare var allt kopplat till mat väldigt ångestladdat för mig och jag straffade mig själv genom maten men när jag började göra mitt inre Soul Work så kom en stark känsla inifrån som sa "jag vill ta hand om mig själv" och det är med den energin jag skapat min kurs Feel Good Food

Jag har fått så många positiva effekter av att våga välja det som JAG mår bra av och det öppnade upp en helt ny värld av välmående för mig när jag förstod att jag faktiskt kan välja det jag mår bra av och att inte behöver göra som alla andra. Och det är det jag vill hjälpa dig med i den här kursen, att DU ska förstå vad DU mår bra av och få verktygen att kunna välja det. 

Vill du också komma dit? Då är min kurs Feel Good Food för dig. Läs mer om kursen här!

Love Josefin

Mer inspiration från Josefin