Varje dag väljer jag att göra vissa saker för att stötta min kropp och själ till att må så bra som möjligt. Jag vaknar INTE upp varje dag och är supertaggad på att göra dessa grejer men jag vet vilken skillnad det gör för mitt välmående så jag påminner mig själv om det och gör det ändå. Och grejen med nya vanor är att när vi gör dem om och om igen kommer de till slut bli naturliga vanor i vår vardag. Så har det blivit för mig, att ta hand om mig själv är en naturlig del i min vardag som jag vill göra för att må så bra som möjligt. 

1. Varmt citronvatten på morgonen - En liten vana som gör stor skillnad för min mage är att börja dagen med varmt citronvatten. Det kickar igång vårt matsmältningssystem och hjälper kroppens egen detox som sker på morgonen. Tidigare drack jag kaffe på morgonen vilket är väldigt strakt för magen att börja dagen med så var snäll mot kroppen och magen och drick varmt citronvatten först! 

2. Daglig check in - Förut började jag ofta dagen med att scrolla på telefonen för att "piggna" till men insåg att det gjorde mig stressad och lite ångestladdad att börja dagen med massor av nya intryck. Så istället kör jag nu skärmfria mornar, i alla fall första timmen (men är ju vaken väldigt tidigt pga av barnen), och tar en stund till att checka in med mig själv. Det var därför jag tog fram min Soul Planner för att hjälpa mig och er till att göra det ännu enklare att checka in med oss själva på morgonen och kvällen. Jag sätter en intention för dagen, känner in vad jag behöver under dagen för att må bra och riktar min energi i rätt riktning. 

 3. Omger mig med härlig inspiration - Jag älskar att bli inspirerad av andra och det hjälper och motiverar mig att vilja ta hand om mig själv. Jag ser till att följa konton som inspirerar mig på sociala medier (inte ger mig ångest..), jag lyssnar på poddar och läser böcker som inspirerar. Jag har alltid några favoriter som jag antingen går in på Instagram för att se deras senaste content eller lyssnar på deras podd och det ger mig så mycket pepp! Se till att fylla dina flöden med det som peppar dig :)

4. Body & Soul Care - Att ge mig själv en stund om dagen för att ladda kroppen och själen hjälper mig att må bra inifrån och ut. Det behöver inte ta lång tid eller vara svårt utan jag rullar ut min matta och oavsett om jag kör fem minuter eller 25 minuter så mår jag ALLTID så mycket bättre efteråt. Mitt mission med mitt medlemskap Body & Soul Care Club är att hjälpa er att ta hand om er själva på ett enkelt sätt i vardagen eftersom det har förändrat hela mitt välmående. Sen jag började göra korta pass hemma har jag både sett och känt mer resultat än tidigare. I love it!

5. Feel Good Kvällsrutin - Förut brukade jag kolla på tv fram tills jag ska sova men förstod hur detta gjorde det svårare för mig att somna så jag började med att ta en paus från skärmarna sista 30 min eller timmen på kvällen (och i perioder kör jag skärmfria vardagskvällar, mår så bra av det!). Istället tar jag tid på mig i badrummet, ligger med benen i högläge i sängen (det minskar inflammationen i benen, lugnar nervsystemet - perfekt innan man ska sova), läser en bok eller ligger och pratar med min kille. Det hjälper min kropp och hjärna att varva ner och förbereda mig för sömn och jag både somnar och sover så mycket bättre.

Som sagt detta är inga superstora saker utan några saker som jag adderar i min vardag för att ge mig själv bra förutsättningar för att må bra men självklart har jag också dagar då jag scrollar på telefonen på morgonen eller kollar på serie sent på kvällen. Jag vet vad jag mår bra av och jag försöker göra det så ofta som möjligt men lever inte efter regler. Kan någon av punkterna hjälpa DIG att må bättre eller kommer du på en egen vana du vill addera i din vardag för att må bättre?

Love Josefin 

Mer inspiration från Josefin