Många ser träning som något man "måste" gör rent fysiskt men för mig är det så mycket mer än det. När jag tar hand om mig själv fysiskt, mentalt och själsligt må jag så mycket bättre inifrån och ut. Här är några fördelar som händer när vi tar hand om oss själva. 

❥ Stärker kärleken till dig själv - Self Care är vårt sätt att visa oss själva kärlek, visa oss själva att vi bryr om oss om själva och därför stärker vi kärleken till oss själva när vi ger oss själva tid på mattan för att göra vårt Body & Soul Care

❥ Mer energi - Om vi tar oss till mattan de dagar vi känner oss sega och inte har någon lust (självklart ska vi vila om vi är sjuka eller helt energilösa) så kommer vi snart märka att vi blir piggare. När vi rör på och stretchar kroppen får vi ny energi och samtidigt löser vi upp inre blockeringar av gamla energi som gör att vi känner oss mycket piggare. Ju mer vi tar hand om oss själva ju mer energi kommer vi att få!

❥ Varje dag känns mer meningsfull - Sen jag började ta hand om mig själv känner jag mer pepp i min vardag. Varje dag blir en ny chans att ta hand om mig själv och stötta mig själv till att må så bra jag kan. Vissa dagar gör jag ett svettigt pass, andra tar jag en skön promenad eller så mediterar jag. Det finns alltid en liten stund under dagen till att ta hand om mig själv och det ger sån mening till mitt liv.

❥ Tryggare i oss själva - Att ta en stund för oss själva oavsett om det är ett svettigt Full Body Flow pass eller en lugn meditation kommer vi att landa i kroppen och i själen. Vi kommer känner oss mer trygga i oss själva och lättare kunna släppa tankar om vad andra tycker och tänker. 

❥ Sover bättre - När vi tar hand om oss själva och får in en bra mix av träning, stretch och meditation kommer kroppen lättare kunna slappna av på kvällen, våra tankar kommer inte snurra lika fort och vi kommer lättare kunna komma ner i varv och sova bättre. 

❥ Vi blir gladare - När vi rör på oss frigörs hormonet endorfiner som också kallas för vårt glädjehormon vilket gör att vi känner oss gladare. Så nästa gång du känner dig lite nere eller på dåligt humör - gör ett Body & Soul Care pass (även 5 min gör skillnad) och känner hur det hjäper dig att må bra inifrån och ut! 

Är du inte medlem i Body & Soul Care Club än? Bli det för 99 kr/mån här! 

Mer inspiration från Josefin