När jag började meditera tyckte jag det var svårt. Tankarna snurrade, jag hade svårt att sitta still och tänkte mest på om jag gjorde rätt eller inte. Men så började jag med korta guidade meditationer och det hjälpte mig att komma igång med meditationen och jag märkte snabbt hur bra jag mådde av det. 

Idag är meditation en av mina Feel Good-vanor i vardagen som hjälper mig att må bra inifrån och ut, känna mer inre lugn och stärker relationen till mig själv. Här är fem anledningar till varför meditation är ett life hack för att må bättre.

1. Ger mig en paus från allt görande - Många av oss känner att vi har fullt upp och att det är svårt att få tid till att ta hand om dig själv. En kort meditation 5-10 min hjälper mig att få en paus, ta lugnare och djupare andetag och få perspektiv.

2. Stärker min kontakt med mig själv - Det är lätt att fastna i vad andra tycker och tänker, att ta in mycket intryck och bli påverkade av andra och sociala medier mm. Meditation är min stund till att släppa det som pågår runtomkring mig och istället kunna landa inåt och stärka min kontakt med mig själv så att jag kan känna efter vad JAG vill och behöver. 

3. Gör mig effektiv och rensar tankarna - Om jag känner mig fast i mina tankar, känner mig stressad eller orolig så mediterar jag och det hjälper mig att se klarare på situationer, på min to do-lista och hjälper mig att släppa tankarna så att jag kan vara mer effektiv och känna mig friare i mitt mindset. 

4. Lugnar mitt nervsystem - När vi mediterar tar vi lugnare andetag vilket hjälper vårt nervsystem att komma ner i varv. När vårt nervsystem är lugnare känner vi oss mer trygga, vi kan vara mer närvarande och känna efter hur vi mår. 

5. Boostar mig med Self Love - När jag spenderar tid med mig själv fyller jag automatisk på med självkärlek. Jag visar mig själv att jag vill mitt bästa, att jag tar hand om mig själv och att jag är värd att må bra.

Vill du få in meditation i vardagen på ett enkelt sätt? I mitt onlinemedlemskap Body & Soul Care Club får du för 99 kr/mån tillgång till ett bibliotek med guidade meditationer (och guidade tränings- och yogapass) + att jag släpper en ny meditation varje vecka. Läs mer här!

Sätt dig bekvämt, tryck på play och känn in skiftet efter min 5 min Reset Meditation. 

För fler guidade meditationer och pilates- & yogapass bli medlem i Body & Soul Care Club!

Love Josefin

Mer inspiration från Josefin