Jag har länge haft problem med min mage, jag blir lätt svullen, får ont i magen, magknip, gaser ja du kanske vet känslan... Det här har varit så jobbigt under åren och det har begränsat mig i många situationer, jag har tex fått så ont i magen att jag får avsluta kvällen tidigare för att få hem, skippat att gå på dejt eller träffa personen jag dejtar för att jag har en dålig "magdag" mm.. Jag visste inte vad det här berodde på eller vad jag kunde göra åt utan jag levde bara på och anpassade mitt liv i stället. Men för några år sen blev det bara värre och värre och jag började prata med personer i min omgivning om det och det fick mig att vilja mer mer. Så jag började lyssna på poddar, läsa böcker och förstod mer och mer att min mage reagerade olika på det jag åt. Så jag började helt enkelt försöka förstå min mage genom att vara uppmärksam på hur den reagerade på det jag åt.

Nu några år senare är det natt och dag jämfört med tidigare även om jag fortfarande lätt blir svullen så har jag inte alls lika ont. Och det beror främst på att jag idag äter den mat JAG mår bra av. För det är så olika för oss alla! Så om du känner igen dig i dessa besvär vill jag tipsa dig om att få koll på hur DU reagerar på maten du äter. Skriv upp, fundera i slutet av dagen, känn in hur kroppen känns innan och efter du äter. Att få koll på det här har varit sån nyckel för mig för det gör att jag idag har bättre koll på vad jag vill äta för att må bra även om jag ibland äter något jag vet min mage inte diggar bara för att det är så jäkla gott... 

Det handlar inte om att vara perfekt utan det handlar om att lyssna på vår kropp och förstå vad den mår bra av och behöver. Jag var länge fast i att jag skulle kunna äta som alla andra men jag mådde inte bra av det och kom på att det viktigaste för mig är ju såklart att göra det jag mår bäst av. Jag pratar mer om det här i min podd Monday Mantra - lyssna på avsnittet här!

Så var din egen Feel Good Doktor och få koll på vilken mat DU mår bäst av! 

Love Josefin

Mer inspiration från Josefin