Jag får så många frågor om hur man börjar älska sig själv och vad man ska göra för att stärka sin Self Love. Jag har gått från att hata mig själv, skämmas över mig själv till att älska mig själv och det jag förstått när jag har gjort mitt inre Soul Work är att Self Love inte är något du behöver lära dig utan vi alla föds med att älska oss själva. Men vi kan under vår uppväxt och tonår tappa bort den kärleken av olika anledningar. De flesta av oss börjar under tonåren lyssna utåt istället för inåt och det leder såklart till att vi tappar bort vår connection till oss själva. Men eftersom vi alla känt den och har älskar oss själva kan vi alla hitta tillbaka till kärleken till oss själva. 

Relationen till dig själv behöver precis som alla relationer energi, kärlek och respekt så om du inte nu lägger energi på relationen till dig själv är det inte så konstigt om den inte ser ut som du önskar. Men med det sagt kan du idag börja förändra din relation till dig själv genom att ta dig tid för dig. Visa dig själv kärlek, energi och respekt för det är där förändringen börjar. Vi kan inte ta relationen med oss själva gör givet eller vänta på att vi en dag ska vakna upp och känna oss trygga i oss själva, känna att vi älskar oss själva utan det börjar med vad vi gör för oss själva. Så mitt bästa tips om du vill boosta dig själv med Self Love är att ta dig tid till att känna efter. Känna efter hur du mår, vad du behöver och göra det du känner att du behöver. Så började jag stärka relationen till mig själv och det gör jag fortfarande. Jag försöker varje dag ge mig själv det jag behöver även om det vissa dagar känns svårare än andra. Men jag försöker, jag visar mig själv kärlek och respekt genom att ta mig tid till att landa, känna och förstå mig själv. 

Self Love övning i vardagen

  1. Ta en stund för dig själv där du sätter eller lägger dig bekvämt. Andas djupare andetag in genom näsan och ut genom munnen för att landa inåt och i nuet. 
  2. Lägg händerna på hjärtat och fråga dig själv: Hur mår jag? Vad behöver jag just nu? (Behöver du återhämtning? Ge dig själv en komplimang? Ta en promenad? Meditera? Få en energikick?)
  3. Gör något av de sakerna du känner att du behöver. Du förtjänar att göra det DU mår bra av, du är ju den viktigaste personen i ditt liv. Glöm inte det! 

Du du göra ditt inre Soul Work och komma tillbaka till att älska dig själv? Gå min Self Love kurs - Läs mer här!


Love Josefin 

Mer inspiration från Josefin