Att göra dessa saker på morgonen har gjort STOR skillnad för mitt välmående och energi. Vill du också ge dig själv en bra start på dagen för att må ännu bättre? Då ska du testa dessa! 

1 ❥ Djupandas - Det första jag gör när jag vaknar är att jag ligger kvar några minuter i sängen och tar några djupa andetag för att börja dagen med ett lugnt nervsystem, få ny energi och connecta inåt. Vissa dagar tar jag tre djupa andetag och andra dagar känner jag att jag behöver fler så då ligger jag och andas i ett par minuter. En superenkel sak som gör stor skillnad, prova redan i morgon!

2 ❥ Meditera - Meditation har hjälpt mig att gå från att mina tankar kontrollerade mig och fick mig att göra saker jag inte ville, tvivla på mig själv och fastna i jobbiga tankemönster till att få distans till mina tankar och själv kunna välja vilka tankar jag vill lyssna på och inte. Jag försöker meditera varje morgon och vissa mornar blir det fem minuter och andra 15 min. Oavsett hur lång tid jag har gör det alltid otrolig skillnad för min energi, humör och inställning för hela dagen. Vill du börja meditera? Gå min meditationskurs här! 

3 ❥ Tacksamhetslista - Jag vet att du hört om detta förut men gör du det varje morgon? Det är bevisat att vi mår bättre av att fokusera på det vi är tacksamma över så genom att skriva tacksamhetslista som en daglig rutin hjälper vi oss själva att må bättre och känna oss lyckligare. Ta fram papper och penna och skriv ner tre saker du är tacksam över idag. Och tänkt inte bara ut dem utan känn in tacksamheten för varje sak på listan. Du kan lista små små saker i vardagen eller stora saker som relationer eller din hälsa, allt räknas!

❥ Skölja näsan - Jag sköljer näsan varje morgon med en näskanna för att rensa näsan som ju andas in allt möjligt hela dagarna och det öppnar verkligen upp andetaget och får mig att känna mig piggare. Det är lite obehagligt till en början men när man är van känns det knappt. Hett tips att testa! 

5 ❥ Varmt citronvatten - Innan jag äter frukost dricker jag varmt citronvatten för att kicka igång matsmältningen och boosta kroppen. När vi vaknar har magen fått vila och detoxa sig själv och är tom och därför är det viktigt VAD vi ger magen som första mål på dagen för magen kommer verkligen suga i sig allt vi ger den. Att börja med varmt citronvatten är en superbra start för magen och se såklart gärna till att ge mer härliga saker för magen efter. Om du vill boosta ditt citronvatten kan du addera en matsked äppelcidervinäger för att boosta matsmältningen och energin ännu mer och om du vill ha lite sötning rekommenderar jag honung eller agave. Hitta din favoritkombo! 

Om du vill ha härliga recept och lära dig mer om vilken kost din kropp mår bra av gå min kurs - Feel Good Food!

Psst, om du vill få tillgång till mängder av guidade meditationer, yogapass, relflektionsövningar, recept och mycket mer - Bli Soul Work member!

LOVE Josefin

Mer inspiration från Josefin