Att ta hand om sig själv för att må bättre handlar om våra dagliga val. Jag har gjort en deal med mig själv efter år av att inte ta hand om mig själv över huvud taget - att göra det jag kan varje dag för att må bra. Och det är några saker jag försöker få in i min vardag för jag VET hur stor skillnad de gör för min energi, mitt mående, mitt mind och min känsla. 

❥ Skippa telefonen på morgonen & kvällen - Jag försöker att inte scrolla på telefonen första timmen på morgonen eller sista timmen på kvällen. Det här hjälper mig att hålla mig närvarande, det gör mig lugnare och hjälper mig att landa i mig själv istället för att ta in massa intryck utifrån.

❥ Meditera - Jag försöker meditera varje morgon (självklart missar jag vissa dagar) och även om jag har lite tid så mediterar jag hellre några få minuter än inga alls. Meditation är ett life hack som hjälper mig att känna mig lugnare inombords, tryggare i mig själv, i kontakt med mig själv och gör mig mer närvarande och klarsynt. Mitt bästa må-bra-tips är att börja meditera för det gör så stor skillnad för vår mentala hälsa. Vill du börja meditera? Gå min meditationskurs här!

❥ Reflektion - Att stanna upp, lyssna inåt, känna efter och reflektera över hur jag mår, hur kroppen känns är en superviktig nyckel till mitt välmående. Det gör jag under min morgonstund men också under dagen för att checka in med mig själv och få bättre koll på hur olika saker påverkar mig.

 Rörelse - Jag försöker att få en liten stund till att röra kroppen varje dag. Vissa dagar blir det 30 min träningspass och vissa dagar blir det fem minuter streching. Att röra på kroppen hjälper mig att gå igång energin i kroppen, väcka min energi, göra mig starkare och smidigare. Det är en så viktigt del av mitt välmående som jag prioriterar högt! Vill du få in mer rörelse och reflektion i din vardag? Gå min Body & Soul Care-kurs som innehåller pass på 5-25 min, perfekta att hinna med i vardagen. 

 Äta näringsrik mat - Maten vi äter påverkar vår energi och vårt välmående otroligt mycket så jag försöker ladda min kropp med mat som ger mig energi och mat som MIN kropp mår bra av. Om du vill lära dig mer om det här vill jag tipsa om min matkurs Feel Good Food

❥ Tacksamhet - Jag försöker att dagligen rikta mitt fokus till det jag är tacksam över, det kan vara små saker i vardagen som att göra en god juice till stora saker som min familj eller att jag får jobba med det jag älskar. Det här laddar mig med så mycket positiv energi och att vara tacksam är som en supermagnet för det vi vill manifestera, win win! 

Det här är några av de saker jag försöker få in i min vardag för att ta hand om mig själv på bästa sätt. Om du behöver mer guidning till att få in mer Feel Good-vanor i ditt liv är det precis det mina onlinekurser går ut på. Läsa mer om dem här!

Love Josefin

Mer inspiration från Josefin